Jak udělat pomazánku s olomouckými tvarůžky |4 recepty
Olomoucké tvarůžky (syrečky) patří mezi zrající měkké sýry. Nejstarší zmínky o jejich výrobě se objevují už v 16. století. Vyráběly se podomácku v mnoha moravských obcích a protože se prodávaly na trzích v Olomouci, začalo se jim říkat podle tohoto města. Tvarůžky se vyrábějí tradičním způsobem z nesířeného tvarohu a soli, neobsahují žádné přídavné látky ani konzervanty. Mají velmi nízký obsah tuku, nejvýše 0,6 % a splňují požadavky racionální výživy. Tvarůžky se vyznačují charakteristickou silnou vůní, a proto je někdo kvůli ní „nemusí“. Pro příznivce tradiční speciality máme několik zajímavých receptů.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat výbornou tvarůžkovou pomazánku | recept
Jak udělat výbornou tvarůžkovou pomazánku | recept. Jak udělat výbornou tvarůžkovou pomazánku? Stačí pár ingrediencí a máte skoro hotovo. A tou hlavní…
Jak na pomazánky s olomouckými tvarůžky | pikantní recepty
Jak na pomazánky s olomouckými tvarůžky | pikantní recepty. Olomoucké tvarůžky (syrečky) jsou specialitou vyráběnou z netučného tvarohu. Tento zrající…
Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept
Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept. Pro toho, kdo cibuli a česnek rád, je zde tento cibulák. Aneb labužnická pochoutka z poctivého mno…
Jak udělat jarní salát z vajec, ředkviček a brambor | snadný recept
Jak udělat jarní salát z vajec, ředkviček a brambor | snadný recept. Salát z ředkviček a vajec se dá využít i jako pomazánka na chlebíčky. Stačí bramb…
Jak udělat výbornou sýrovou roládu | recept
Jak udělat výbornou sýrovou roládu | recept. Hledáte inspiraci na dobrou večeři nebo pohoštění pro návštěvu? Poradíme vám, jak udělat výbornou sýrovou…