Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pomazánku s olomouckými tvarůžky |4 recepty

balíček olomouckých tvarůžků

Olomoucké tvarůžky (syrečky) patří mezi zrající měkké sýry. Nejstarší zmínky o jejich výrobě se objevují už v 16. století. Vyráběly se podomácku v mnoha moravských obcích a protože se prodávaly na trzích v Olomouci, začalo se jim říkat podle tohoto města. Tvarůžky se vyrábějí tradičním způsobem z nesířeného tvarohu a soli, neobsahují žádné přídavné látky ani konzervanty. Mají velmi nízký obsah tuku, nejvýše 0,6 % a splňují požadavky racionální výživy. Tvarůžky se vyznačují charakteristickou silnou vůní, a proto je někdo kvůli ní „nemusí“. Pro příznivce tradiční speciality máme několik zajímavých receptů.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články