Jak uvařit takzvané francouzské lečo aneb Ratatouille | recept francouzské kuchyně
Jak uvařit takzvané francouzské lečo aneb Ratatouille | recept francouzské kuchyně. Stále mně není známo, proč má pokrm tak snadný na přípravu tak složitý název. Naopak známým faktem je, že tato francouzská verze leča je vyhlášenou specialitou. Aby těch proměnných nebylo málo, přidám další neznámou – jak z obyčejné míchané zeleniny vznikne tak excelentní výsledek s ideální konzistencí a chutí. Je to pomalým dušením ve vlastní šťávě? Přidáním notné dávky bylinek s kořením? Pravděpodobně ano, rovnice vyjde! Výsledkem je ratatouille.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na krémově jemnou avokádovou pomazánku s vejci | recept
Jak na krémově jemnou avokádovou pomazánku s vejci | recept. Avokádo je, vzhledem ke své krémové struktuře, pro přípravu pomazánek doslova jako s…
Jak na netradiční exotickou mrkvovou pomazánku
Na pohled tradiční, ovšem v chuti netradiční. Lehký nádech exotiky v mrkvové pomazánce překvapí, současně však zaujme a osloví. Nasládlá chu…
Jak připravit pestrý zeleninový salát s černou čočkou, řepou a slaným sýrem
Jak připravit pestrý zeleninový salát s černou čočkou, řepou a slaným sýrem. Plnohodnotný a rovněž tak i plně harmonický salát z čerstvých zelený…
Jak na majonézový retro salát z párků a sýru | recept
Jak na majonézový retro salát z párků a sýru | recept. Labužnická pochoutka z dob, kdy salátům vládla majonéza a zdravá strava bylo cizí slovo. O…
Jak na teplý mrkvový salát protknutý Orientem | recept
Jak na teplý mrkvový salát protknutý Orientem | recept. Jak málo stačí k tomu, aby se z nijak oblíbené teplé vařené mrkve stala žádoucí deli…